Advocaat die sukkel zei naar meervoudige kamer

breda BREDA – De politierechter verwijst  de sukkelzaak door naar de meervoudige kamer. De rechter willigt een verzoek in van advocaat Eric Thomas, die een rechercheur sukkel noemde.

verhoor

Drie jaar geleden noemde Thomas de politieman sukkel tijdens een verhoor bij de rechercheur commissaris. Het openbaar ministerie vervolgde aanvankelijk niet, omdat het woord in besloten kring was uitgesproken. Het gerechtshof in Den Bosch verklaarde de klacht van de rechercheur gegrond en het hof dwong de officier van justitie toch tot vervolging over te gaan.

principieel

Thomas voert tegenover een rechter uit Dordrecht en een officier uit Den Bosch, aan dat advocaten alles mogen zeggen om hun cliënten te verdedigen. Hij vindt het een principiële zaak. Hij wil dat er drie rechters over oordelen. De officier is het daar niet mee eens omdat het een eenvoudige zaak is. Maar dit stukje wint de advocaat.  (jurgenswart.wordpress.com)

Een gedachte over “Advocaat die sukkel zei naar meervoudige kamer”

  1. Wat een malligheid, Je mag toch van de rechercheur verwachten dat hij niet aan de haal gaat met een volstrekt alledaags modewoord, misschien moet de advocaat zijn mond met groene zeep spoelen. Zou dat een goede straf zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.