Vrijspraak slaan agent die zich niet bekend maakte

utrecht15juni UTRECHT – De politierechter spreekt de 23-jarige  Han B. uit Nieuwegein vrij van het mishandelen van een agent tijdens nieuwjaar. Rechter Koppert gelooft dat de jongen geen idee had wie die man was die hem op een plein in Utrecht om zijn nek sprong.

geloofwaardig

Het verhaal dat de jongen aan de rechter vertelt klinkt vanaf het eerste woord geloofwaardig. Hij was broodnuchter op een paar slokken champagne na. De verdachte liep met een groep vrienden langs een vechtpartij. Een vriend bleef kijken. Hij trok die vriend mee. Op dat moment werd hij besprongen door een man in burger. Hij duwde die man weg die hem vervolgens te lijf ging. Daarop kwamen er drie agenten bij die hem tegen de grond werkten. Hij zat van vier uur ´s nachts tot elf uur ´s ochtends in de cel.

agent in burger

B. vertelde direct aan de politie dat hij geen flauw idee had wie hem opeens om zijn nek sprong. De agent gaf toe dat hij niet had gezegd dat hij agent was..De agent dacht ook dat B. had gevochten. Maar dat bleek niet waar. Omdat de agent in burger  bij de schermutseling een wond aan zijn mond had opgelopen, werd B. vervolgd wegens mishandeling.

evenement

De officier acht dat bewezen. De verdachte zou vier keer de normale straf moeten krijgen omdat hij tijdens een evenement een agent heeft aangevallen. Omdat de agent zich niet bekend heeft gemaakt, vraagt de officier slechts een dubbele straf. Een beetje goedkoop en kinderachtig. Hij eist 60 uur werken waarvan 20 voorwaardelijk.

Voor advocaat P. Emmelot is het prijs schieten. Een dossier opgesteld door de politie waarin de positie ook nog slachtoffer is. Dat kan natuurlijk helemaal niet, vindt Emmelot. Maar dat de agent heeft zich niet voorgesteld, geeft de doorslag voor de rechter. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.