ING hacker blijft in voorarrest

ROTTERDAM – De rechtbank houdt de zaak tegen de 30-jarige Davy de V. aan. De V. wordt beschuldigd  van hacking en oplichting, Hij zou een miljoen rekeningnummers van de ING met bijbehorende adressen heeft verzameld.

naam nummer controle

Waarom De V. al die adressen heet verzameld, is nog in onderzoek. Om aan die nummers te komen, hoefde hij niet in te breken. Hij maakte gebruik van de naam nummer controle op mijn ing.nl Volgens ING kan niemand iets met die gegevens. Maar voor een beetje handige hacker is het blijkbaar al die moeite waard.

beveiliging

De V. hackte tijdens zijn stage ook de computers van terminalbedrijf ECT. Volgens zijn advocaat testte De V. voor zijn studie de beveiliging van die bedrijven. De advocaat vraagt ook om de vrijlating van deze fanatieke student zodat hij weer naar school kan. De rechtbank wijst dat verzoek af. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

21 maart 2012 Negentig dagen alvast voor hacking en phishing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.