De vadermoordenaar is een keurige fatsoenlijke jongen

utrecht UTRECHT – Ik ga toch niet het ene geheim vervangen door het andere zegt de 22-jarige Vincent K. tegen officier van justitie Ester Lodder. Vincent heeft bekend dat hij zijn vader heeft vermoord, maar hij herinnert zich eigenlijk niets. De officier vroeg of Vincent deed alsof hij zich niets kan herinneren. Daar draait het om in deze zaak.

geen bewijs

Vincents vader lag drie jaar geleden met een doorgesneden keel in zijn woning. Vincent was verdachte. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht. Er was totaal geen bewijs en hij kwam vrij. Hij meldde zich twee jaar later met gewetenswroeging bij de politie. Vincent wilde van zijn geheim af. En nu ligt er een bekentenis. Maar sinds een paar blunders van de rechterlijke macht is een enkele bekentenis niet meer genoeg voor een veroordeling.

daderkennis

Bovendien lijkt het erop of Vincent het dossier uit zijn hoofd heeft geleerd. Want hoe de drie rechters hem ook ondervragen er komt niets naar boven dat lijkt op daderkennis of motief. Vincent is volgens getuigen en familie een aardige jongen die samen met zijn vrienden het erfdeel van zijn moeder er doorheen heeft geblowd. Hij heeft psychische problemen. Maar ook de opgetrommelde psychiater kan niets zeggen over de waarde van de bekentenis.

advocaat

Advocaat Geert Iem Roos zit in een vreemd parket. Hij heeft Vincent twee jaar geleden uit de zorgen geholpen. Maar hij is er voor Vincent en daarom moet hij een bekentenis verdedigen terwijl hij weet dat er een vrijspraak uit zou kunnen rollen. De zaak gaat verder op 25 juni. Dan komen een psycholoog, de officier en de advocaat aan het woord, (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

25 juni 2012 Gewetenswroeging kost 12 jaar bij de officier

8 mei 2012 Gewetenswroeging is een kostbare zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.