Rabobank moet bewijzen dat Michael Rasmussen heeft gelogen

Michael RasmussenARNHEM – Het gerechtshof wijst een tussenarrest in de zaak tussen Rabobank en de Deense wielrenner Michael Rasmussen.  Rabobank moet bewijzen dat de ploegleiding van de wielerploeg niet voor het ontslag op staande voet wist dat Rasmussen had gelogen over zijn verblijfplaats.

Rasmussen

Dat spectaculaire ontslag  was vijf jaar geleden midden in de Tour de France. Rasmussen reed in het geel.  Hij had aan de dopingcontroleurs opgegeven dat hij in het onbereikbare Mexico zat, maar hij werd in Italie gezien door een journalist.

kantonrechter

Volgens Rasmussen wist de ploegleiding dat en hij eist 5 miljoen euro van Rabobank. De kantonrechter in Utrecht oordeelde 4 jaar geleden dat het ontslag op staande voet niet terecht was en dat Rabobank 7 ton moest betalen. Beide partijen gingen in hoger beroep. De getuigenverhoren zijn op 12 november.  (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

10 juli 2008 De Tour kwam even langs in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.