Foutje van officier 2 maanden uitstel zaak moedermoordenaar

utrecht-20120327-00147 UTRECHT – Het spijt me ik heb dit ook niet gewild. Dat zegt de 25-jarige Karim B. bij zijn eerste optreden in het openbaar nadat hij in de cel is gestopt omdat hij zijn moeder had neergestoken. Maar hoe erg is B. eraan toe. Die vraag zal voorlopig niet worden beantwoord. De rechtbank houdt de zaak aan omdat de officier is vergeten vragen in te dienen bij de deskundigen.

stof

De arme officier Alexandra Bijleveld moet aan het begin van de zitting diep door het stof. Ze is niet de eerste deze maand op het Utrechtse parket. Bijleveld  betreurt dat ze de opdracht van de rechtbank verkeerd heeft begrepen. Ze dacht dat de deskundigen op zitting zouden komen. Toen ze haar fout ontdekte, was het te laat. De deskundigen hadden een volle agenda.

tbs met voorwaarden

Raadsman Boumanjal verzet zich tegen nieuw uitstel. Hij vindt dat de zaak behandeld kan worden. Hij heeft zijn pleitnota al klaar. Hij betoogt al voor de derde keer dat de rechtbank ook tbs met voorwaarden kan opleggen zonder deskundigenrapport. De officier ziet dat helemaal niet zitten.

En ook van de rechtbank krijgt Boumanjal niet zijn zin. De rechtbank bepaalt dat een psychiater de komende maanden een diagnose moet stellen. De reclassering moet in dezelfde tijd een plan voor tbs met voorwaarden opstellen. De zaak zal op 12 september inhoudelijk worden behandeld. Dat lijkt een erg optimistische planning. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook :

19 april 2012 Is dwangverpleging nodig voor moedermoordenaar

2 april 2012 Volgens advocaat mogelijk geen opzet moedermoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.