Een kopstoot met bloed is altijd excessief geweld voor de KNVB

logo_knvb UTRECHT – Deze kopstoot van Hamza is volgens de reglementen van de KNVB geen excessief geweld. Dat betoogt advocate Monica Timmermans namens de geschorste voetballer Hamza. Timmermans eist in kort geding dat Hamza weer mag voetballen.

zaalvoetbalwedstrijd

Hamza deed in het team van een vriend mee met een zaalvoetbalwedstrijd tussen AC Kingdom en AZV uit Amstelveen. Hij kreeg ruzie met een tegenstander en hij werd uit het veld gestuurd na het uitdelen van een kopstoot. De tuchtcommissie en later ook de beroepscommissie schorsten hem anderhalf jaar.

Dat klinkt draconisch, maar de KNVB wil het geweld op de velden zo graag  aanpakken dat er alleen plaats is voor keiharde straffen. In principe wordt de maximumstraf opgelegd voor excessief gewelddadig gedrag. Hamza is er, omdat hij een blanco strafblad had, nog genadig cvanaf gekomen, betogen de juristen van de KNVB.

profvoetballer

Advocate Timmermans wijst erop dat zulke lange schorsingen alleen zijn opgelegd voor wangedrag tegen scheidsrechters. Ze benadrukt dat profvoetballer Guyon Fernandez van Feyenoord, een recidivist nota bene, maar 5 wedstrijden is geschorst.

Rechter Heinemann zoekt ook in reglementen naar de definitie van een excessieve  kopstoot. Dat staat niet helder omschreven. De KNVB heeft dit zaakje nog niet gewonnen en misschien staat Hamza toch weer snel op het veld. De uitspraak is op 5 juli. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

6 juli 2012 Rechter schrapt schorsing amateurspeler KNVB kopstoot is geen excessief geweld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.