Eigenwijze rechters leggen 10 maanden op voor een bordje rode kool

utrecht15juni UTRECHT – De rechtbank legt de 47-jarige Willem tien maanden cel op waarvan de helft voorwaardelijk vanwege diefstal van een diepvriesmaaltijd bij de Albert Heijn. Willem is opgelucht want hij komt over anderhalve maand weer buiten, terwijl de officier van justitie een 2 jaar durende veelplegersmaatregel (ISD) had geëist.

alcohol

Willem heeft die maatregel al twee keer uitgezeten en er is niets veranderd. Hij leeft nog steeds op straat alleen is hij tegenwoordig aan alcohol verslaafd en niet meer aan heroïne. De officier en de reclassering adviseerden om Willem opnieuw twee jaar in een instelling te stoppen.

hostel

Willem is net uit die ISD en advocate Mildred Helmers maakte bezwaar. Zij stelde voor een deels voorwaardelijke straf op te leggen. De rechtbank luitstert niet naar de hulpverleners maar neemt het idee van de advocate  over. Hoewel 10 maanden celstraf veel langer is dan de advocate bedoelde.  Bovendien moet Willem nu meewerken aan de plaatsing in een hostel.(jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

7 juni 2012 Twee jaar zitten voor een bordje rode kool met appeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.