Handelaren in sterke drank verdacht van witwassen en belastingfraude

om rotterdamROTTERDAM – In deze barre dagen vol skimming, phishing en hacking is er gelukkig ook nog tijd voor echte ouderwetse misdaad.  De rechter commissaris houdt vier mannen uit Den Haag en Rotterdam vast die verdacht worden van illegale handel in sterke drank. De hoofdverdachte is een 42-jarige Rotterdammer. Hij zit al sinds maandag twee weken in bewaring.

De verdachten werden aangehouden toen ze in een loods bezig waren om een vrachtwagen vol drank leeg te halen. De bende handelde in dranken als rum whisky, cognac en jenever.

accijns

Over alcoholhoudende dranken moet accijnsbelasting worden betaald in het land waar het spul wordt opgedronken. De handelaren deden alsof ze drank uitvoerden. Ze verkochten de drank in Nederland en staken de accijns in eigen zak.

De mannen worden verdacht van witwassen van honderdduizenden euro’s, belastingfraude en valsheid in geschrifte.  Er zijn drie auto’s, een heftruck, twee quads en duizenden flessen sterke drank in beslag genomen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

12 juli 2012 Handelaar in sterke drank drie maanden in voorarrest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.