In tweede ronde eis 15 jaar voor moord op miljonairsdochter

ausmaARNHEM – De advocaat generaal eist 15 jaar cel tegen de 50-jarige Bob H. wegens de moord op zijn echtgenote. H. is door de rechtbank in Utrecht al tot 12 jaar veroordeeld.

H. was getrouwd met miljonairsdochter Sandra Hazeleger. Na een mislukte wintersportvakantie bracht hij haar om het leven. Hij lapte zichzelf erbij door tegen de politie te vertellen dat wat hij had gedacht tijdens het plegen van de moord. Die verklaring trok H.  later in. 

koelbloedig en weloverwogen

De officier in Utrecht eiste toch 14 jaar wegens moord. De rechtbank was iets milder omdat H. verminderd toerekeningsvatbaar is. Volgens de advocaat generaal is H. koelbloedig en weloverwogen te werk gegaan. Op geen enkele wijze blijkt dat verdachte handelde vanuit een heftige gemoedsopwelling, betoogt de advocaat generaal.

Raadsman Willem Jan Ausma ziet dat anders. H. voelde zich vernederd door zijn echtgenote, stelt de advocaat. Ausma denkt dat doodslag is bewezen, maar moord zeker niet. Dat scheelt een paar jaar. De uitspraak is op 6 juli. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

6 juli 2012 Vier jaar winst in hoger beroep wel doodslag geen moord op miljonairsdochter

7 november 2011 Twaalf jaar voor moord op miljonairsdochter

30 augustus 2011 Politieverhoor moordenaar miljonairsdochter niet openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.