Celstraffen voor woningoverval verklikker wordt beloond

Utrecht-20120327-00147UTRECHT – De rechtbank legt twee zwijgende meerderjarige woningovervallers 3 jaar en 9 maanden gevangenisstraf op.  Een zwijgende minderjarige medeverdachte wordt tot 2 jaar cel veroordeeld waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Een bekennende medeverdachte kreeg een fors lagere straf, anderhalf jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk.

geblinddoekt

De rechtbank houdt er rekening mee dat de klikspaan oprecht spijt heeft betuigd en gemotiveerd is om mee te werken aan het veranderen van zijn gedrag. Daar is nog veel aan te verbeteren. Want deze jongen heeft meegedaan aan een nare overval op een woning waar de moeder werd geboeid en geblinddoekt terwijl de overvallers deden alsof ze de dochter sloegen.

zwijgen

Hoewel drie van de vier verdachten hebben gezwegen, acht de rechtbank voldoende bewijs aanwezig. Hun telefoons waren in de buurt van het overvaladres en er zijn MSN-chatgesprekken gevonden, waarin over de overval werd gepraat. Ook werd een gesprek tussen twee verdachten in het arrestantenbusje afgeluisterd.

De rechtbank ging wel in op het argument van advocaat Dennis Vlielander dat de  meerderjarige verdachten in verhouding wel erg streng bestraft werden. De twee meerderjarige mannen kregen drie maanden minder dan de officier had geëist. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

11 juni 2012 Slachtoffer woningoverval dacht dat er een filmploeg van opsporing verzocht voor de deur stond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.