Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week voor dronken rijden op snorfiets

krat bierUTRECHT – U bent de winnaar van deze week zegt politierechter Alex van Maanen tegen de 53-jarige Arie die 1135 uggels heeft geblazen. Arie is de hoogste van de 22 dronken rijders op de zitting. Op het politiebureau zeiden ze al dat ik de hoofdprijs had gewonnen, antwoordt Arie.

krat bier

Hij vertelt dat hij misschien wel een krat had gedronken bij het vissen. Daarna stapte hij op de snorfiets naar huis en hij reed een fietser aan. Die fietser stuurde al een rekening van 485 euro terwijl Arie al in de schuldsanering zit, klaagt hij. U bent wel hardleers, zegt de rechter met een blik op het strafblad. Steeds als ik mijn rijbewijs bijna terug heb, gebeurt er weer iets, antwoordt Arie. Hij heeft anderhalf jaar geleden een taakstraf van 60 uur uitgevoerd.

nieuwe wet

Een nieuwe wet verbiedt officier Nguyen om binnen 5 jaar een nieuwe taakstraf voor hetzelfde feit op te leggen. Ze eist 3 weken cel en 5 maanden ontzegging. Ik ben al blij dat ik geen geldboete krijg, luidt het verweer van Arie. Dat verbaast rechter Van Maanen wel. De rechter denkt er voor de vorm nog even over na. Hij legt naast de ontzegging  2 welken gevangenisstraf op. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.