De eerste en de laatste keer dat Davy een werkstraf krijgt

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De volgende keer is het gevangenisstraf zegt politierechter De Weerd tegen de 19-jarige Davy. Davy is een kleine mannetje die voorbestemd lijkt voor een de nodige bezoeken aan de rechtbank. Davy krijgt 90 uur werkstraf. Het is de eerste en de laatste keer dat hij een alternatieve straf krijgt.

revolutie

Er is een nieuwe wet van kracht. Iedereen heeft een keer recht op een werkstraf. Die wet is een revolutie in de dagelijkse strafrechtpraktijk. Het is niet meer zo dat normale mensen met een goed verhaal altijd een werkstrafkrijgen. Voor allerlei kleine delicten, wordt nu  gevangenisstraf uitgedeeld. In alle rechtszalen zoeken de officier en de grenzen van die wet op. De rechters doen eraan mee. Ze mogen ook niet anders. Zo is de wet.

meeloper

Voor Davy is het vervelend dat hij zijn hele werkstrafkrediet er doorheen jaagt voor een lullig inbraakje in een bakkerij. Volgens zijn advocaat Harrold Veen was Davy ook nog een meeloper. Maar de andere inbrekers zeggen dat het Davy met het idee op de proppen kwam.  Rechter De Weerd herkent het type natuurlijk ook. Hij speekt Davy vaderlijk toe ga nu gewoon aan de slag met he leven want voor je het weet, zit je in de gevangenis. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.