Twee jaar voor phishing

abnamroASSEN – De rechtbank legt de 24-jarige S.V. twee jaar gevangenisstraf op waarvan een half jaar voorwaardelijk wegens phishing en witwassen. De straf is conform de eis.

V. behoorde tot een bende die op grote schaal geld overschreef van via wachtwoorden, codes en creditcardnummers die hij via e-mail had buitgemaakt. De gedupeerden reageerden op emails die afkomstig leken van hun bank. In deze zaak lagen 29 aangiftes. De schade bedroeg meer dan een half miljoen euro.

geldezels

De buit verdween naar de rekening van geldezels. V. had 4 ronselaars aan het werk die mensen voor hem vonden die tegen beloning hun bankrekening ter beschikking stelden. Het openbaar ministerie heeft 26 geldezels in januari werkstraffen aangeboden.

Advocaat Dennis Vlielander had bezwaar gemaakt tegen het samenvoegen van een aantal feiten tot een verzamelfeit. Hij vond de dagvaarding niet duidelijk genoeg. De rechtbank is het daar niet mee eens. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.