In hoger beroep vier jaar voor neerschieten schoonmoeder

hof den haagDEN HAAG – Het hof veroordeelt een 20-jarige man uit Maassluis tot 4 jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk. Volgens het hof heeft de man zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag, diefstal met geweld, mishandeling en bedreiging.

schoonmoeder

De verdachte schoot zijn voormalig schoonmoeder twee jaar geleden neer. Hij was boos omdat hij dacht dat zij hem onmogelijk had gemaakt bij zijn vriendin. De verdachte tikte de schoonmoeder op haar schouder toen ze op zoek was naar een ijskrabber in de kofferbak van haar auto. Ze zei dat de verdachte direct schoot. Volgens de verdachte is het wapen afgegaan tijdens een worsteling. Hij wist niet dat wapen was geladen.

rechtbank

De officier van justitie in Rotterdam eiste wegens poging tot moord 12 jaar. De rechtbank legde al eerder dezelfde straf op. De advocaat-generaal probeert het in de tweede ronde opnieuw en eist 10 jaar. Het hof ziet geen voorbedachten rade. Het hof weegt in de strafmaat ook mee dat de verdachte jong en verminderd toerekeningsvatbaar is. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.