Keith Richards

keith-richards_red_reasonably_smallUTRECHT – De 45-jarige Daan ziet eruit zoals gitarist Keith Richards eruit zou zien als hij alles gedaan zou hebben wat de legende over Keith vertelt.  Daan heeft zijn hersens beschadigd door het vele harddrugsgebruik. Hij is  verminderd toerekeningsvatbaar. Vrijwilligerswerk is al te zwaar voor hem. Hij slijt zijn dagen met het maken van muziek en met werken in zijn volkstuintje.

pink

Daan had een zakmes bij zich toen hij in dat volkstuintje had gewerkt. Hij kreeg ruzie met een dronken vriend die al 20 jaar in hetzelfde circuit rondhangt. De vriend zegt dat hij opeens werd besprongen toen hij bij zijn  fiets stond. De vriend raakte gewond aan zijn pink. Een erg overdreven poging tot doodslag siert de dagvaarding.

slachtoffer

Die pink kan de vriend nog steeds niet gebruiken. In keurig, verstandig Nederlands leest de rechter Den Haan voor hoe erg het is en hoe groot de schade is. Het zou in dit soort zaken fijn zijn als het slachtoffer op de zitting zou verschijnen. Want als de rechters zouden kunnen zien dat het slachtoffer net zo’n kansloos randfiguur is als de verdachte, valt de schadevergoeding ook een stuk lager uit.

bedreigd

Officier Franken weegt de eigen schuld vooral mee in de strafmaat. Daan is na anderhalve maand vrijgelaten en de officier vindt het niet nodig om hem terug te sturen. De officier eist wegens poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel nog 180 uur werken en 1000 euro schadevergoeding. Advocaat Peeters betoogt dat Daan werd bedreigd door de vriend. De uitspraak is op 17 juli. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.