Roemeense skimtoeristen weten van niks

Pinpas_Twitter-icon_bigger_reasonably_smallUTRECHT – Met een scherp ‘U bent veel te laat mijnheer Van der Woude’,  verwelkomt de immer hartelijke rechter Eddy Bueno een advocaat. Ik stond in de file op de ring, antwoordt de advocaat die prettiger mensen kan bedenken dan een boze Bueno die net een half uur heeft zitten wachten.

pensioen

En u heeft ons ook niet gebeld, vervolgt de rechter op nog scherpere toon. Bueno valt in. Hij is al een tijdje met pensioen, maar zijn stijl is in ieder geval niet veranderd achter de geraniums. Bueno slaat graag een paar piketpaaltjes aan het begin van de zitting.

parkeergarage

Ook de twee Roemenen voor hem, krijgen geen kans om ontwijkende verhaaltjes af te draaien. Skimmen is een typisch Roemeense specialiteit. Deze twee Roemenen, 37 en 41 jaar oud, zijn gepakt toen ze in een parkeergarage de beveiligingsbol bij een betaalautomaat verwijderden. Die bol verwijderen skimmers om later ongestoord een camera kunnen plaatsen. In de rechtbank vertellen de twee verdachten dat ze bij de automaat wilden betalen. Een slecht verhaal want hun auto stond in een andere parkeergarage.

gerechtshof

De 41-jarige Roemeen is door het hof al veroordeeld tot 6 jaar wegens skimmen en andere grappen. De officier eist nu 9 maanden wegens voorbereidingshandelingen. Advocaat Van der Woude reageert dat de 41-jarige verdachte daar niet voor in voorlopige hechtenis zit. Hij wil de onmiddellijke vrijlating. Uitspraak 19 juli. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.