Rechter schrapt schorsing amateurspeler KNVB kopstoot is geen excessief geweld

KNVBzaalvoetbal_logoUTRECHT – Amateurvoetballer Hamza die naar de rechter was gestapt vanwege een schorsing van anderhalf jaar door zijn bond de KNVB, mag direct voetballen. Volgens de reglementen van de KNVB is deze kopstoot geen excessief geweld, oordeelt voorzieningenrechter Heinemann.

zaalvoetbalwedstrijd

De rechter gaf advocate Monica Timmermans gelijk. Timmermans had aangevoerd dat de kopstoot die Hamza tijdens de zaalvoetbalwedstrijd AC Kingdon AZV in Amstelveen had uitgedeeld geen schorsing van anderhalf jaar rechtvaardigt. De KNVB wierp tegen dat dat Hamza al de lichtste straf had gekregen.

individuele overtreding

Hamza ontkende zelfs dat hij een kopstoot had gegeven, maar dat vindt de rechter wel bewezen. Er is echter geen bewijs dat de speler van AZV letsel heeft opgelopen. De rechter oordeelt dat deze kopstoot past in de categorie individuele overtreding buiten een spelsituatie. Daar hoort volgens de regelementen van de bond een schorsing bij van 8 tot 10 wedstrijden. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

21 juni 2012 Een kopstoot met bloed is altijd excessief geweld voor de KNVB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.