Het beledigen van vrouwelijke agenten is nog laffer

logo_landelijke_layout_Twitteraccounts_reasonably_smallUTRECHT – Politierechter Peter Bender veroordeelt de 25-jarige Ben  tot een boete van 600 euro waarvan 200 euro voorwaardelijk wegens het beledigen van een agente en verzet tegen de daaropvolgende aanhouding. De officier van justitie Nguyen had een nogal overdreven werkstraf van 70 uur geëist voor diezelfde feiten.

evenement

Ben een websitedesigner zonder enige documentatie was op Koninginnedag bij een illegaal feest. Vanwege de herrie greep de politie in. Ben gooide een agente een paar vreselijke ziektes naar het hoofd. Kort daarna werd hij aangehouden en hij verzette zich daarbij volgens de agenten. Dat is geweld tegen de politie op een nationaal feestdag. Dat willen we niet en daarom staan daar strenge straffen op.

getuigen

Advocaat Pascal Lodder heeft twee al even beschaafde vrienden van  Ben als getuigen meegenomen. De vrienden vertellen onder ede dat ze niet gezien hebben dat Ben zich verzette toen hij werd opgepakt. Maar getuigen hebben natuurlijk nooit alles gezien. En het was ook wel een heel klein beetje weerstand volgens het proces-verbaal van de agenten heeft Ben zijn armen bewogen. Dat gebeurt natuurlijk nogal snel.

schelden

Politierechter Bender vindt de feiten bewezen maar de eis vindt hij veel te hoog. Hij laat advocaat Lodder kiezen tussen een werkstraf en geldboete. En de politierechter maakt met de hoogte van de straf duidelijk dat hij dat schelden het ergst vindt. En schelden tegen een vrouw, vind ik eigenlijk nog laffer, besluit Bender. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.