Hof beschermt maatschappij maximaal tegen verwarde hakbijlzwaaier

slagershakbijlARNHEM- Het gerechtshof legt een 32-jarige Arnhemmer wegens 7 pogingen tot moord tbs met dwangverpleging op. De straf was conform de eis.

stemmen

De verdachte vertelde dat hij gehoorzaamde de stemmen in zijn hoofd die hem bevolen  iemand te vermoorden. Hij probeerde eerst in Arnhem een kinderdagverblijf binnen te komen. Dat lukte niet. Daarna verwondde hij 7 andere mensen.

dwangverpleging

De officier van justitie in Arnhem eiste al tbs met dwangverpleging en de rechtbank nam dat op 3 januari over. De verdachte ging in hoger beroep. Advocaat Bas van Riel vindt dat de verdachte en de maatschappij het meest gebaat zijn bij een voorwaardelijke tbs zodat de verdachte in een andere kliniek behandeld kan worden.

medicatie

Ook het hof is het niet met advocaat Van Riel eens. Het hof oordeelt dat het mis gaat met de verdachte zo gauw hij geen medicatie gebruikt. En het hof denkt dat de verdachte door zijn stoornis zal stoppen met medicatie. Als verdachte niet verschijnt op gemaakte afspraken moet er snel gehandeld worden. Daarom is tbs met dwangverpleging de enige oplossing, vindt het hof.  Zo wordt de hakbijlzwaaier niets wijzer van zijn hoger beroep. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.