Onzorgvuldige advocaat vrijgesproken van valsheid in geschrifte

zaal_den_bosch_reasonably_smallDEN BOSCH – De rechtbank spreek een 62-jarige voormalig advocaat vrij van valsheid in geschrifte. De officier van justitie had een boete van 1500 euro geëist.

voetbalteam

De advocaat zelf zegt dat hij heel erg slordig is geweest. Hij declareerde bijvoorbeeld 11 keer kilometers op piketformulieren toen hij een voetbalteam bijstond. De advocaat is door het hof van discipline al voor een half jaar geschorst. Daarna is hij met zijn praktijk gestopt.

zorgvuldigheid

De officier zag een patroon en achtte daarom valsheid in geschrifte bewezen. Maar de rechtbank ziet geen opzet. Wel noemt de rechtbank de advocaat buitengewoon onzorgvuldig. De verdachte heeft niet de zorgvuldigheid betracht die de rechtbank van een advocaat verwacht. Maar de rechtbank gelooft de verklaringen van de advocaat wel. En slordigheid is gelukkig niet strafbaar.  (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

25 april 2012 Dagvaarding tegen advocaat nietig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.