Rio aan de Rijn schutter verdient ontslag van alle rechtsvervolging

hiddemaknip2ARNHEM – Een getuige heeft zijn verklaring ingetrokken en daarom is er geen enkel bewijs dat Jason Z. zich schuldig heeft gemaakt aam moord. Dat betoogt advocaat Theo Hiddema in de zaak tegen de 31-jarige Jason Z. Z. schoot 2  jaar geleden een man neer en hij verwondde 2 andere bezoekers van het festival Rio aan de Rijn in Arnhem.

angst

De getuige herhaalt op de zitting van het gerechtshof dat Z. niet wist dat zijn grote vijand bij het festival was. Zonder die wetenschap kan Z. geen moordaanslag hebben gepland. Daarmee heeft Z. zich volgens zijn advocaat schuldig gemaakt aan doodslag. De getraumatiseerde Z. was bovendien verblind van angst, toen hij de plotseling  de man zag die hem op Curacao 6  jaar eerder had neergeschoten. Daarom  moet Z. worden ontslagen van alle rechtsvervolging, besluit  Hiddema.

slachtoffers

De advocaat generaal houdt vast aan het oorspronkelijke verhaal en eist 20 jaar cel wegens moord en twee pogingen tot doodslag. Het openbaar ministerie neemt het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij op een drukbezocht festival de confrontatie met het slachtoffer heeft opgezocht. Tijdens de schietpartij waren honderden mensen aanwezig.  De rechtbank heeft de verdachte al tot 20 jaar veroordeeld op 30 augustus na een eis van 22 jaar. Z. ging in hoger beroep.  (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.