Eigenwijze rechters zetten uitvinders van geautomatieerde wc rol toch aan het werk

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – De rechtbank oordeelt dat twee mannen die fraude hebben gepleegd om hun uitvinding te financieren toch een echte straf moeten uitvoeren. De 40-jarige Matthijs S. krijgt 120 uur werkstraf waarvan 80 uur voorwaardelijk voorzitterschap. Officier van justitie Hoogendam had een geheel voorwaardelijke straf geëist.

bedrijfspand

S. had samen met een vennoot in een officieel taxatierapport de waarde van hun bedrijfspand met ongeveer 6 ton verhoogd. De twee uitvinders waren ervan overtuigd dat ze dat geld met hun uitvinding een geautomatiseerde wc-rol binnen de kortste keren zouden terugverdienen. De bank deed aangifte.

voorwaardelijk

De officier van justitie had 80 uur geheel voorwaardelijk geëist omdat S. door de fraude in een peilloos diep faillissement is terechtgekomen. Advocate Frederique ten Berge had er nog aan toegevoegd dat de bank wel erg gemakkelijk geld had uitgedeeld.

Dat laatste is de strafkamer van voorzitter Ebbens met de raadsvrouwe eens. Maar de rechtbank noemt het vervalsen van taxatierapporten zo maatschappelijk ontwrichtend dat S. en zijn collega niet wegkomen met een voorwaardelijk strafje.(jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

27 juni 2012 Valsheid in geschrifte door uitvinders van een geautomatiseerde wc rol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.