Heks van Kockengen blijft een maand binnen

Sara GlattUTRECHT – De  raadkamer verlengt het voorarrest van de 52-jarige Sara Glatt met een maand. De officier had dat verzocht omdat natuurgenezeres Glatt de voorwaarden heeft overtreden die waren gesteld aan haar voorlopige vrijlating.

natuurgenezeres

Glatt is een therapeute die verslaafden behandelt met de stof ibogaïne. Ze wordt vervolgd omdat een van haar patiënten na een behandeling op de snelweg onder een auto is gelopen. De rechtbank liet haar in december vrij. De politie stelde vast dat ze weer aan het werk was met de stof en Glatt moest weer naar binnen.

beroep

Advocaat Willem Ajo Boomstra is het niet de officier eens. Het is maar zeer de vraag of Glatt iets te verwijten valt over de dood van haar patiënt, betoogt hij. Boomstra benadrukt dat de stof ibogaïne niet verboden is in Nederland. Hij kondigt direct hoger beroep aan tegen de uitspraak van de raadkamer. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

11 juli 2012 Heks van Kockengen weer vastgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.