Drie weken voor Roemeense geldezelin wegens heling

ING_corporate_avatar_reasonably_smallUTRECHT – Het slachtoffer werd gebeld door iemand die zei dat hij bij haar bank werkte, leest politierechter Ebbens voor uit het proces verbaal. Die zogenaamde bankmedewerker vroeg om een tancode om een extra beveiliging aan te leggen. Het slachtoffer kon direct al niet meer inloggen. Het was te laat om haar bank, de ING, nog te bellen. De volgende ochtend kon een medewerker aan de vrouw vertellen dat er 19.000 euro was afgeschreven.

paspoort

Van dat gat geld is 1250 euro  naar de ING-rekening van Christa P. uit Roemenie verdwenen. De Roemeense is niet op de zitting verschenen. Ze heeft aan de politie verteld dat ze met haar man en kinderen in Nederland woont. Alleen haar man staat ingeschreven. Ze beweerde ook dat haar paspoort en pinpas zijn gestolen. Dat klopt niet. Haar paspoort vond de politie tussen haar spullen.

phishing

Een andere Roemeense ezel is op 29 februari door de politierechter veroordeeld tot 3 maanden cel. Maar officier van justitie Van Ek ziet geen bewijs dat Christa P. bij de phishing is berokken. Zij acht alleen heling van 1250 euro bewezen. De politierechter is het met de officier eens. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.