350 euro moord aangehouden getuige laat het afweten

Paleis-2ARNHEM – Het gerechtshof houdt de zaak tegen de 26-jarige Khalil C. aan omdat een getuige niet is verschenen. C. is door de rechtbank in Utrecht tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Orson Daschveld.

schuld

De verdachte had een schuld van 350 euro bij het slachtoffer. Daschveld deed het soort werk waarvoor je de hele dag in een donkere Mercedes door de stad moet rijden. Daschveld maakte van de schuld een principekwestie. Hij stond zelfs bij de moeder van C. aan de deur. De rechtbank in Utrecht achtte bewezen dat  C.  Daschveld vervolgens naar een loods in het altijd gezellige Overvecht heeft gelokt. Daar kreeg het slachtoffer vier kogels in zijn hoofd terwijl hij achter het stuur zat van zijn Mercedes.

getuige

C. blijft ontkennen. Advocaat Peter van Zon heeft een man opgeroepen die vlak na de schietpartij bij de politie heeft verklaard dat hij 4 personen heeft gezien die allemaal niet op C. lijken. Deze persoon is ook al door de rechtbank opgeroepen. Toen verscheen hij niet en de rechtbank vond het toch niet zo noodzakelijk. Het hof wil deze getuige wel spreken. Voor de volgende zitting wordt hij desnoods door de politie opgehaald.

Advocaat Van Zon vraagt ook opheffing van de voorlopige hechtenis. Dat verzoek wijst het hof af. C. blijft in de cel tot de inhoudelijke behandeling in november. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

30 januari 2012 350 euro is geen reden voor moord

25 januari 2012 Een principekwestie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.