Alberto Stegeman handelde als een doorgewinterde pedo

askleinUITRECHT – Zonder Alberto Stegeman was dit allemaal niet gebeurd. Achter die ene zin van zijn advocaat schuilt de complete verdedigingslinie van de 52-jarige Luc A. uit Leuven. A. was in schijnbare vrijheid ongestoord actief als  pedofiel op een TOR-netwerk totdat hij werd opgespoord door onze nationale vuilnisman journalist Alberto Stegeman.

seksattributen

A.  sprak met Stegeman die zich Richard noemde af dat ze samen een meisje zouden kopen bij haar moeder. Toen A. vanuit Leuven naar de afgesproken plaats, een motel in Arnhem afreisde, werd hij door de politie opgepakt. Hij had genoeg seksattributen in zijn auto liggen om een hockeyelftal te verkrachten. En hij had 700 euro bij zich, de afgesproken prijs.

fantasie

Dat laatste is belangrijk voor officier van justitie Janneke Weening want er is natuurlijk niets gebeurd. Er was helemaal geen meisje en en er viel helemaal niemand te verkrachten. Volgens Luc was het allemaal fantasie want zo gaat dat op internet. Fantasie is niet strafbaar. Waar hang je zo’n viespeuk dan aan op.

voorbereidingshandelingen

Maar zo legt officier Weening uit als de plannen zo concreet zijn dat de misdaad echt zou kunnen, dan zijn het voorbereidingshandelingen. Die zijn tegenwoordig strafbaar. Concreet zijn de plannen, want A. heeft in gesprekken met Stegeman tot in de meest gruwelijke details omschreven wat ze zouden doen met het meisje. De spullen die A. in zijn auto heeft liggen, sluiten precies aan bij die afspraken. De officier eist wegens het voorbereiden van seksuele delicten 28 maanden cel.

lijk

Volgens advocaat Derk Wiersum heeft A. alleen maar stoer willen doen om niet uit de toon te vallen bij Stegeman die zei dat hij veel ervaring had.  De advocaat benadrukt dat er helemaal geen slachtoffer is in deze zaak. Hij vergelijkt deze zaak met moord op een lijk. Dat is ook niet echt smaakvol gevonden, maar wel duidelijk. Advocaat Wiersum vraagt vrijspraak. Uitspraak 1 augustus. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

1 augustus 2012 Twee jaar voor een niet fictief misdrijf met een niet bestaand meisje met Alberto Stegeman

4 april 2012 Een advertentie op een TOR-netwerk en de lichaamstaal van Alberto Stegeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.