Moord op miljonairsdochter Sandra Hazeleger openbaar ministerie in cassatie

HR_logo_reasonably_smallDEN HAAG – Het openbaar ministerie heeft voorlopig cassatie aangetekend in de zaak tegen de 51-jarige Bob H. die 8 jaar uitzit wegens doodslag op zijn echtgenote miljonairsdochter Sandra Hazeleger. De advocaat generaal in Arnhem had 15 jaar geëist wegens moord.

rechtbank

H. doodde vorig jaar zijn echtgenote na een mislukte wintersportvakantie. De rechtbank in Utrecht legde 12 jaar op wegens moord. Advocaat Willem Jan Ausma kletste er 4 jaar af in hoger beroep. Hij wist het hof te overtuigen dat H. in een opwelling had gehandeld.

Ausma noemt een cassatie ‘jammer’. ‘Het hoger beroep is op voordracht van het openbaar ministerie, met name om wille van de kinderen, versneld behandeld. Het zou voor alle betrokkenen mooi zijn als er een streep onder gezet kan worden’, reageert de advocaat.

aanknopingspunten

Het openbaar ministerie bestudeert het arrest op zoek naar aanknopingspunten voor een cassatie. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

6 juli 2012 Vier jaar winst in hoger beroep

22 juni 2012 In tweede ronde eis 15 jaar voor moord op miljonairsdochter

7 november 2011 Twaalf jaar voor moord op miljonairsdochter

30 augustus 2011 Politieverhoor moordenaar miljonairsdochter niet openbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.