Carnavalsmoord rechtbank gaat op bezoek in IJsselstein

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank houdt de 22-jarige Cornelis L. in  voorarrest. Zijn raadsman Eduard Bokhorst steekt veel tijd in een pleidooi om L. vrij te krijgen. Maar de rechtbank houdt ernstige bezwaren.

carnaval

Medeverdachte Koen van D. heeft verklaard dat L. tijdens carnaval in IJsselstein bij een ruzie de 26-jarige Tim van Dijk heeft doodgestoken. Andere getuigen hebben gehoord dat L. een mes heeft weggegooid. Het belangrijkste bewijs tegen L. bestaat uit een paar getuigenverklaringen.

medeverdachte

Advocaat Bokhorst heeft alle verhoren uitgevlooid. Hij betoogt dat de vrijgelaten Koen van D. net zo goed verdachte zou kunnen zijn. De politie heeft de getuigen woorden in de mond gelegd, vervolgt Bokhorst. De officier van justitie is het niet met hem eens. De officier stelt dat de politie verhoren heeft samengevat en dat mag.

schouw

Op 21 augustus  is er een schouw. Dan gaat de rechtbank samen met de verdachte in IJsselstein de situatie bekijken. L. belooft aan de rechtbank dat hij mee gaat werken aan die schouw. Op 30 augustus is er nog een laatste kans om verzoeken te dienen. De inhoudelijke behandeling is op 11 oktober. Dan moet ook de vrijgelaten medeverdachte Koen van D. terechtstaan. Hij wordt alleen beschuldigd van openlijke geweldpleging.  (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

21 december 2012 Carnavalsmoord IJsselstein een puzzel voor de rechtbank

13 december  Carnavalsmoord IJsselstein overal zat bloed van mijn broertje

9 november Carnavalsmoord IJsselstein geen sporen op mes

30 augustus 2012 Mes gevonden bij moordsteeg

21 augustus 2012 Rechtbank bootst carnaval na in IJsselstein

11 mei 2012 Dertig getuigen horen over carnavalsmoord

5 april 2012 Een verdachte carnavalsmoord blijft in de cel

1 maart 2012 Dertig dagen erbij voor verdachten carnavalsmoord

22 februari 2012 Twee verdachten carnavalsmoord blijven vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.