Eis in hoger beroep 19 jaar voor moord op echtgenoot

DEN HAAG – De advocaat generaal eist in hoger beroep 19 jaar gevangenisstraf tegen de Linda V. die wordt is veroordeeld voor de moord op haar echtgenoot Hans Lijessen in Rotterdam 13 jaar geleden.

zwart geld

Het hoger beroep wordt zo geen succes voor Linda V. die de eerste jaren na de moord het levende bewijs leek dat misdaad loont. Ze was met haar tweede man en het zwarte geld van haar vermoorde vermogende echtgenoot naar Costa Rica gevlucht.

Peter R. de Vries

Toen ze scheidde van haar tweede man, stapte deze naar Peter R. de Vries. Hij vertelde dat Linda V. Hans Lijessen had laten vermoorden. Het kostte tijd om die verklaring in de rechtbank te krijgen. Maar twee jaar geleden veroordeelde de rechtbank in Rotterdam Linda V. tot 17 jaar cel, 12 jaar voor de moord en 5 jaar voor een eerdere uitlokking.

gevangenis

Linda V. heeft grote fysieke problemen en psychische problemen door de gevangenisstraf. Ze mocht vanwege haar slechte gezondheid met een enkelband naar huis. ze zal terug moeten als het openbaar ministerie zijn zin krijgt. De advocaat van Linda V. richt zicht vooral op de verklaring van de tweede echtgenoot die onbetrouwbaar zou zijn. Uitspraak 6 augustus. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.