20 jaar voor Rio aan de Rijn schutter geen winst in hoger beroep

ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt een 31-jarige man uit Duiven tot 20 jaar gevangenisstraf. Het hof komt tot het oordeel dat verdachte tijdens het festival Rio aan de Rijn 1 moord en 2 pogingen tot doodslag heeft gepleegd.

festival

De verdachte schoot 2 jaar geleden in Arnhem tijdens het druk bezochte festival een man neer die hem 6 jaar eerder op Curaçao had neergeschoten. Hij raakte ook twee omstanders.

toeval

De straf was gelijk aan de uitspraak van de rechtbank Arnhem en de eis van de advocaat generaal. Advocaat Theo Hiddema heeft betoogd dat de verdachte niet wist dat zijn rivaal in Arnhem was tijdens het festival. Maar volgens het hof was er geen sprake van een toevallige ontmoeting. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.