In opdracht van de Nederlandse staat de buren bedwelmen met chloroform

UTRECHT – Heeft u echt niet in de gaten dat er een andere reden was, de buren te bedwelmen vraagt Joost geïrriteerd aan rechter Simone Wijna.  Wat die reden is wil de 31-jarige Joost niet vertellen aan rechter Wijna. Hij vertelde aan een buurjongen dat hij in opdracht van de Nederlandse staat allerlei buren met chloroform moest bedwelmen.

plasticlijm

Die buurjongen belde de politie. De politie vond in de schuur van Joost anderhalve liet chloroform. Volgens Joost is dat bedoeld om plasticlijm op te lossen. Volgens de officier van justitie. stond er genoeg in de schuur van Joost om tot in de eeuwigheid plasticlijm te verwijderen.

explosieven

De politie kreeg Joost kalm en vertrok weer. De volgend ochtend belde zijn bejaarde vader de politie toen Joost had geprobeerd om zich op te hangen. Sindsdien zit hij vast. Joost is al eerder veroordeeld is voor het veroorzaken van explosies. Hij zat ook al even vast op verdenking van brandstichting in boerderijen met een rieten kap in de omgeving van Amersfoort.

gesloten deuren

Advocaat Mireille Grinwis wil de zitting graag achter gesloten deuren. Ze vindt het niet nodig dat alle psychiatrische ziektes van Joost aan de grote klok worden gehangen. Maar de rechtbank vindt de openbaarheid een groot goed. De officier maakte er het voorbereiden van poging tot moord van omdat chloroform een levensgevaarlijk goedje is.

Volgens advocate Grinwis is er juridisch gezien sprake van bedreiging. Dat is de rechtbank met haar eens. Voor de straf maakt het niet uit. Joost gaat een jaar naar een psychiatrisch ziekenhuis. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.