Blijft de heks van Kockengen in de cel

ARNHEM – Het hoger beroep dat de 52-jarige natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen heeft aangespannen tegen het besluit van de rechtbank in Utrecht om haar vast te zetten, dient vandaag in Arnhem bij de raadkamer gevangenhouding.

ibogaine

Glatt ook wel bekend als de heks van Kockengen, behandelt verslaafden met de in Nederland niet verboden stof ibogaïne. In december liep een patiënt onder een auto op de snelweg nadat hij door Glatt naar een hotel was gebracht. De officier van justitie vervolgt Glatt vanwege de dood van die patiënt. Levende patiënten zijn op internet ene handtekeningenactie begonnen om Glatt vrij te krijgen.

voorwaarde

De natuurgenezeres zat in voorarrest, maar ze werd vrijgelaten op voorwaarde dat ze geen behandelingen zou uitvoeren. Volgens de officier overtrad de heks die voorwaarde. De raadkamer van de rechtbank hield Glatt een maand binnen. Haar advocaat Willem Aio Boomstra tekende beroep aan. Dat hoger beroep is uitgesteld tot 1 augustus. De beslissing is waarschijnlijk 2 augustus bekend. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.