Roekeloos en dronken zeker maar geen zwaar lichamelijk letsel

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 33-jarige Tom tot 200 uur werkstraf, 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 2 jaar niet auto rijden. Tom botste een half jaar geleden met een dronken kop in zijn BMW op een kleine Peugeot met 5 passagiers.

passagiers

Tom reed meer dan 4o kilometer te hard. Drie passagiers belandden in het ziekenhuis. Met die passagiers kon advocaat Burgers zijn enige puntje scoren. De rechtbank is het met de advocaat eens dat er geen sprake was van zwaar lichamelijk letsel. Voor de straf maakt dat niet uit. De rechtbank neemt de eis gewoon over.

snelweg

De advocaat had ook nog aangevoerd dat er geen sprake was van roekeloos rijden omdat de Waterlinieweg in Utrecht waar het ongeluk gebeurde, eruit ziet als en snelweg. Maar aan dat betoog maakte de rechtbank geen woord vuil in het vonnis. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

13 juli 2012 Dronken zeker maar roekeloos is de vraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.