Twee weken binnen wegens homohaat op twitter

Roze in blauwAMSTERDAM – De rechter commissaris stelt een 29-jarige man uit Dordrecht 2 weken in bewaring. De man heeft zich op twitter gemaakt schuldig gemaakt aan homohaat en bedreiging van de Gay Pride in Amsterdam.

roze in blauw

In juli kwam nieuwsblog Stashpress een Twitter-gebruiker op het spoor die ernstige dreigementen uitte richting de bezoekers van dit evenement.Hij dreigde de paradeboten met vuurwerk te zullen bekogelen en hij dreigde met zijn vrienden van de Hells Angels.

De uitlatingen werden doorgegeven aan  het politienetwerk roze in blauw. De man is voorgeleid zodat hij vastzit tijdens Gay Pride. Hij wordt beschuldigd van bedreiging. Daarnaast verdenkt het openbaar ministerie hem van groepsbelediging en aanzetten tot haat en geweld tegen homoseksuelen.

themazitting

Het openbaar ministerie heeft op 18 september een speciale themazitting georganiseerd voor iedereen die zich tijdens Gay Pride schuldig maakt aan delicten tegen homo’s. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.