Eis gevangenisstraf voor stalken rechter Arnhem

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT/ARNHEM – De officier van justitie eist 4 maanden gevangenisstraf waarvan 3 weken voorwaardelijk tegen de 35-jarige Rogier V. uit Nijmegen. Volgens de officier heeft V. zich schuldig gemaakt aan het stalken van de voorzitter van de sector  jeugd en familie van de rechtbank in Arnhem Dick van Steenbeek.

president

V. is een rustig formulerende jongen in een zwart vest met een capuchon. Hij verloor een toezichtzaak en hij mag sindsdien zijn dochter niet meer zien. Hij wilde dat er onderzoek werd gedaan naar een verstotingssyndroom. Hij schreef en mailde de Arnhemse president Marie Louise van Emden. Hij diende een klacht in. Die klacht werd in de vakantie van de president afgewezen door haar plaatsvervanger rechter Van Steenbeek.

privé-adres

Vervolgens richtte V. zijn pijlen op Van Steenbeek. Hij belde vaak naar het gerechtsgebouw en hij maakte ruzie met de medewerkers van de telefooncentrale omdat hij niet werd doorverbonden. Hij vond op internet het privé-adres van rechter Van Steenbeek. Hij vertelde aan de telefonisten dat hij de rechter thuis zou opzoeken. Hij sprak een voicemail in. Krijg ik binnen een week geen reactie dan staat uw naam op internet. U bent medeplichtig aan zware kindermishandeling en doodslag. De rechter deed aangifte.

Utrecht

V. die sterk verminderd toerekeningsvatbaar is, zit sinds begin mei vast. De zaak is verplaatst naar Utrecht. Rechtbankvoorzitter Dagmar Koster moet namens de Nederland duidelijk maken dat zelfs mensen die rechters bedreigen een eerlijk proces krijgen. Koster vraagt aan V. of hij echt van plan was naar het huisadres van de rechter te gaan. V. ontkent dat, ik ben helemaal niet agressief, voegt hij eraan toe, en ik heb geen rijbewijs.

inbreuk

De officier noemt het stalking. Als de officier zijn zin krijgt, komt V. over twee weken al vrij. Maar volgens advocaat Joop Brand moet V. onmiddellijk worden vrijgelaten. Advocaat Brand benadrukt dat V. het adres op een normale manier gevonden heeft en toen heeft gebeld omdat niemand in de rechtbank hem te woord wilde staan. Niemand heeft opgenomen dus is er op geen enkele manier inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de rechter, betoogt Brand.  De rechtbank wil er nog even over nadenken. V. blijft in de cel tot de uitspraak op 17 augustus. (jurgenswart.wordpress.com)

2 gedachten over “Eis gevangenisstraf voor stalken rechter Arnhem”

  1. Dit gaat nog de grootste corruptiezaak worden die Nederland ooit heeft gekend, er zijn nu al 3 corrupte presidenten (Arnhem/Utrecht/Den Bosch) betrokken bij deze zaak waarin geen bewijsmateriaal is aangeleverd en de verdachte geen strafbaar feit heeft gepleegd, maar waarbij ze de desbetreffende rechter proberen uit de cel te houden, door het publiekelijk kapotmaken van deze man en zijn dochter ( die hij na 14 jaar weer kan zien omdat die zaak aan het rollen is gegaan door deze corruptiezaak )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.