Moeder die dochter met klauwhamer sloeg had volgens advocaat niet in voorarrest gemogen maar ze blijft in de cel

klauwhamerUTRECHT – Advocaat Harrold Veen eist dat het voorarrest van de 55-jarige Aagje A. wordt opgeheven. Volgens Veen had de vrouw nooit in voorarrest mogen zitten omdat ze niet is gehoord voordat de rechter commissaris haar bewaring gelastte.

gevangeniskliniek

De vrouw lag onaanspreekbaar in het ziekenhuis toen zij in april bij de rechter commissaris moest verschijnen.  Ze was in een bijzonder keurige wijk van Utrecht, waar nooit iets gebeurt, haar 11-jarige dochter te lijf gegaan. De overspannen moeder is opgenomen in een psychiatrische gevangeniskliniek. Op dit moment zijn deskundigen bezig met het uitbrengen van een triple rapportage.

vrijlating

Advocaat Harrold Veen vraagt toch om haar vrijlating omdat A. niet vast had mogen zitten. De advocaat betoogt dat het veel beter is voor de geestelijke gezondheid van A. als ze op vrije voeten komt. De officier van justitie wijst er op dat in mei de gevangenhouding is gelast waar een advocaat bij was. De moeder is niet in haar belangen geschaad, vindt de officier. De rechtbank oordeelt dat de bewaring niet goed is gegaan. Maar die fout is geen reden om de voorlopig hechtenis op te heffen. De zaak gaat verder op 29 oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

10 mei 2012 Moeder met klauwhamer 3 maanden binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.