Fotojournalist die eigen nieuws regelde krijgt gevangenisstraf wegens brandstichting

210_logo_112_reasonably_smallASSEN – Deze fotojournalist creëerde zijn eigen nieuws ten koste van anderen, stelt de rechtbank vast. Zij veroordeelt de 20-jarige Dennis V.  die zijn eigen primeurs aanstak tot een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Volgens de rechtbank heeft de nieuwsfotograaf 3 branden gesticht. De officier van justitie had zelfs 4 branden bewezen geacht, maar toch komt de rechtbank tot een hogere straf dan de officier had geeist.

nieuwswebsite

De verdachte is geen pyromaan. Hij werkte als fotograaf voor de nieuwswebsite 112 Drenthe. Die brandjes stichtte hij samen met een vriend. Daarna was hij als eerste fotograaf op de plek van de brand. Hij zette hij de foto’s op internet. De vriend kreeg een werkstraf.

verslaafd aan het stichten van branden

De rechtbank oordeelt dat Dennis V. niet in staat is om zijn eigen impulsen te reguleren en de gevolgen te overzien. Hij heeft kicks nodig en hij is verslaafd aan alcohol. Hij drinkt dagelijks omdat hij dan minder angst voelt. Het stichten van brand kan volgens de psycholoog vergelijkbaar werken als een verslaving aan middelen. Bij V. is er vervolgens een verslaving aan het stichten van branden ontstaan. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.