Een dodelijke ripdeal is een bedrijfsongeval

Paleis-2ARNHEM – Voor de werknemers in het drugswereldje moet een dodelijke ripdeal een soort bedrijfsongeval zijn. De bijbehorende gevangenisstraf is een bedrijfsrisico. Twaalf jaar eist de advocaat generaal tegen de 29-jarige M.M. en de 25-jarige J.F. uit Amsterdam. M. zou 4 jaar geleden in Arnhem een drugsdealer hebben doodgeschoten. F. stond erbij en keek ernaar.

Huissensestraat

De 2 verdachten zeiden dat ze 300 gram cocaïne wilden kopen. Een neef legde de contacten met de dealer de 28-jarige Jurgen Jones. In een woning aan de Huissensestraat in Arnhem moest de deal plaatsvinden, maar de twee mannen wilden de drugs opeens stelen. M. trok een automatisch wapen en dat liep mis. Ze werden opgepakt omdat er buiten een peuk lag en hun telefoons in de buurt waren gepeild. De neef van Jones legde belastende verklaringen af.

schiethanden

Uit testen van het Nederlands Forensisch Instituut  bleek dat alleen M. ‘schiethanden’  heeft. Hij kreeg 12 jaar van de rechtbank.  Medeverdachte F. moet 11 jaar zitten. De neef kreeg 5 maanden wegens drugshandel. De 2 verdachten gingen in hoger beroep, want de neef is een leugenaar volgens hun advocaten.

geen onderscheid

Het openbaar ministerie overtuigen ze niet. De advocaat generaal maakt ook geen onderscheid tussen de 2 verdachten. De verdachte die niet heeft geschoten, heeft eraan bijgedragen dat de medeverdachte het slachtoffer kon doodschieten, vindt het openbaar ministerie. Beide verdachten hebben ook geen last van spijt of berouw. En ook dat is strafverzwarend, betoogt  de advocaat generaal. Uitspraak 30 augustus. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.