Heks van Kockengen naar het Europese Hof

Europees hofARNHEM – Natuurgenezeres Sara Glatt ook wel bekend als de heks van Kockengen zoekt nog een stapje hogerop. De vrouw die verslaafden met ibogaïne behandelt, stapt naar het Europese hof van justitie. Haar advocaat Willem Aio Boomstra vecht de beslissing aan om Glatt in voorarrest te houden.

ibogaine

De behandeling met ibogaïne is omstreden. Maar in Nederland is de stof niet verboden. Vorig jaar liep een van de patienten van Glatt onder een auto. Glatt werd vastgezet, vrijgelaten uit voorarrest en weer opgesloten  omdat ze haar praktijken voortzette.

Advocaat Boomstra neemt nu de stap naar Europa. Zowel de beslissing van de rechtbank Utrecht en de beslissing van het gerechtshof in Arnhem zijn volstrekt ongemotiveerd ondanks een pleitnota van 6 pagina´s, zegt Boomstra. Dat is volgens Boomstra in strijd met de Europese regels.  (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

10 augustus 2012 Nog langer voorarrest heks van Kockengen

2 augustus 2012 Hof houdt hek van Kockengen binnen

25 juli 2012 Blijft de heks van Kockengen in de cel

12 juli 2012 Heks van Kockengen blijft een maand binnen

11 juli 2012 Heks van Kockengen weer vastgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.