Eigenwijs hof legt 15 jaar op voor badkuipmoord

Paleis-2ARNHEM –De raadsheren van het gerechtshof komen in de Nijmeegse badkuipmoord tot hele andere conclusies dan alle juristen die tot nu toe met de zaak zijn bezig geweest. Het hof legt een 48-jarige vrouw 15 jaar  celstraf op wegens moord. De advocaat generaal had 9 jaar en tbs geëist.

badkuip

Dat was precies de straf die de twee verdachten in deze zaak van de rechtbank in Arnhem hadden gekregen. De medeverdachte, de 2 jaar oudere vriend van de vrouw, is niet in hoger beroep gegaan. Het 65-jarige  slachtoffer is bestolen en hij is in zijn badkuip doodgestoken.

vastgebonden

Het hof acht moord bewezen omdat de vrouw het slachtoffer heeft vastgebonden en hem naar de badkamer heeft gebracht terwijl hij was vastgebonden. Deze handelingen merkt het hof aan als uitvoeringshandelingen van moord. Uit het overleg en de samenwerking tussen de twee verdachten blijkt volgens het hof de voorbedachten rade.

tbs

Verdachte heeft zich op geen enkel moment heeft gedistantieerd van het gedrag van haar medeverdachte. Tbs vindt het hof nodig omdat niet duidelijk is of de stoornis van de vrouw iets met de moord te maken heeft. Een straf van 18 jaar zou passend zijn, oordeelt het hof. Het wordt 3 jaar minder omdat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

31 juli 2012 De badkuipmoord en de vrouwenemancipatie in het strafrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.