Werkstraf voor 14-jarige jongen die onder bedreiging van een mes waterballon af heeft gepakt

waterballonUTRECHT – De officier van justitie eist 160 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk tegen de 14-jarige Salim die een andere jongen onder bedreiging met een mes diens waterballonnen heeft afgepakt. Volgens de officier heeft Salim zijn slachtoffer een mes op de keel gezet met de woorden geef nu waterballonnen.

diefstal met geweld

De officier acht diefstal met geweld bewezen. Zij vraagt ook intensieve begeleiding door Bureau Jeugdzorg en Intensieve Traject Begeleiding. De officier wil verder dat de verdachte zijn excuses maakt aan het slachtoffer en 500 euro schadevergoeding betaalt.

poging

De verdachte heeft bekend dat hij de ballonnen wilde afpakken. Hij ontkent dat hij het mes op de keel heeft gezet. Volgens  advocaat Harrold Veenis het daarom bij een poging gebleven. Daar staat een lagere straf op, vindt Veen. De uitspraak is over 2 weken.  (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.