Hoger beroep eis 8 jaar en tbs neersteken agent

arnhem ARNHEM – De advocaat generaal eist 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de 31-jarige Johannes. Johannes stak op station Driebergen Zeist een agent met een mes in de nek. Die agent kwam te hulp omdat Johannes in verwarde toestand voor de trein wilde springen. De agent is vanaf de nek blijvend verlamd.

poging tot moord

In de rechtbank in Utrecht zweeg Johannes. De officier van justitie eiste 18 jaar wegens poging tot moord. De officier was ervan overtuigd dat Johannes expres zweeg om behandeling te ontlopen. De rechtbank legde 15 jaar gevangenisstraf. Dat is een hoge straf voor een poging en Johannes ging in hioger beroep.

tbs

In hoger beroep is de zaak echter gedraaid. Johannes is onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Deskundigen achten de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar en zij schatten de kans op herhaling hoog in. advocaat generaal ziet nu toch een kans om Johannes te laten behandelen in een tbs kliniek. De uitspraak is op 30 augustus.

30 juli 2009 Zwijgen kost 15 jaar

16 juli 2009 Eis 18 jaar voor neesteken agent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.