Advocaat mag geen kruiswoordpuzzel maken tijdens de zitting

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – Mijnheer Vermaat u maakt een kruiswoordpuzzel en dat leidt mij af. Wilt u daarmee ophouden, zegt rechter P. Waarts tegen de advocaat van de 36-jarige Mohamed. Advocaat Vermaat kijkt stomverbaasd. Hij lijkt een beetje boos maar realiseert zich ook dat hij weinig kan winnen en hij bergt zijn puzzeltje op.

eindeloos

Het valt de advocaat niet kwalijk te nemen, als het al waar is, dat hij een trucje nodig heeft om wakker te blijven. Want de voorzitter die naast Waarts zit, is bezig met een eindeloze behandeling van de feiten. De voorzitter laat het te lang duren en tot overmaat van ramp, gaat rechter Waarts daarna nog een keer dezelfde vragen stellen waardoor de zitting urenlang uitloopt.

hakbijl

Terwijl de feiten heel simpel zijn. Mohamed voelde zich bedreigd door 2 criminelen in zijn buurt. Toen ze voor de zoveelste keer voor zijn deur stonden, vloog hij ze met een hakbijl aan. Volgens officier van justitie Laurens Linssen is dat poging tot doodslag. Advocaat Vermaat bepleit noodweer. De officier eist anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Uitspraak 3 september. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.