Klikken is zilver

utrecht UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 22-jarige Ilias tot 2 jaar gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ilias heeft de auto´s geregeld waarmee in november een 18-jarige jongen uit Utrecht werd ontvoerd.

3 miljoen euro

De jongen werd een week in Hilversum in een woonwagen vastgehouden. De ontvoerders eisten 3 miljoen euro van zijn vader. Ze liepen tegen de lamp omdat ze onbekommerd hun telefoons gebruikten zoals in de begindagen van de mobiele telefonie. Daarnaast liep Ilias flink leeg tegenover de politie.

zwjgrecht

Zijn advocaat Michael Ruperti vond dat het zwijgrecht was geschonden en hij vroeg vrijspraak..Dat verhaal wees de rechtbank af. De rechtbank beloont het klikken met 8 maanden strafkorting. De andere 5 ontvoerders kregen 2 tot 6 jaar gevangenisstraf opgelegd.  (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

6 augustus 2012 Het zwijgrecht staat steeds meer onder druk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.