Holocaustontkenner krijgt geen nieuwe rechters

Amsterdam AMSTERDAM – De wrakingskamer van de rechtbank wijst het wrakingsverzoek van oud advocaat Jeroen de Kreek af. De Kreek wilde nieuwe rechters omdat hij maar een half uur kreeg terwijl hij 2 tot 3 dagen nodig heeft om zijn 700 pagina´s tellende verdediging voor te dragen.

werkstraf

De officier van justitie heeft 100 uur werkstraf geeist en een maand voorwaardelijk tegen De Kreek. Hij zou zich schuldig gemaakt aan het beledigen van joden, van VVD-kamerlid Jeanine Hennis- Plasschaert en van arabist Hans Jansen. De voorzitter van de rechtbank bepaalde dat De Kreek na een zitting van 3,5 uur 30 minuten kreeg voor zijn verdediging. De Kreek vond dat de rechters bevooroordeeld waren. Hij wraakte de rechtbank,

wrakingskamer

Volgens de wrakingskamer maakt de de voorzitter in de rechtbank uit hoeveel tijd verdachte en officier krijgen voor het toelichten van hun standpunten. De wrakingskamer stelt vast dat De Kreek zijn standpunt uitgebreid heeft kunnen toelichten. En omdat de officier haar requisitoir ook in een half uur heeft afgerond is er geen grond voor de stelling dat de rechtbank bevooroordeeld is. Wanneer dat De Kreek dat half uur mag gaan pleiten is nog niet bekend. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

17 juli 2012 Holocaustontkenner wraakt rechtbank

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.