Verkrachter moet zijn haar laten groeien

utrecht UTRECHT – Gerrit van den H. is een boze man. Hij doet zijn best om zo normaal mogelijk over te komen. Maar er borrelt in de rechtbank veel agressie naar boven. Hij verbetert de rechtbankpresident Van Maanen al direct en dwingend als het om een detail van zijn geboorteplaats gaat.

haar

De 40-jarige Gerrit wordt ervan beschuldigd dat hij drie maanden lang de dove hulpbehoevende Freya Svasek in zijn woning heeft vastgehouden en verkracht. Gerrit wilde geen DNA afstaan. Dat DNA moet het NFI maar uit zijn haren halen. Dat lukte niet omdat Gerrit steeds zijn hoofd kaal schoor. Daarop gaf de officier van justitie een bevel dat Gerrit zijn haar moest laten groeien. En nu is er een DNA-monster, vertelt officier Van Thiel trots op de zitting.

gedrogeerd

Medeverdachte Robbert P. heeft ook nog een voorwaardelijke jeugd tbs openstaan. Svasek had een prettiger stel tegen kunnen komen toen ze verdwaald raakte. In de woning trof de politie ook nog een 17-jarige meisje. Officier van justitie Van Thiel weet te vertellen dat dit meisje nu geen verdachte meer is.

getuige

Advocaat Hesen wil het meisje oproepen als getuige Die getuigen moete duidelijk maken dat P. nauwelijks in de woning is geweest. De officier ziet daar weinig heil in maar de rechtbank wijst het verzoek van advocaat Hesen toe.

Ook advocaat Xander Sijmons heeft nog verzoeken.Sijmons wil de toxicoloog horen die heeft verklaard dat uit haartesten zou blijken dat de Poolse vrouw is platgespoten met allerlei middelen die P. heef opgehaald. De zaak gaat begin november verder met nog een proforma zitting. Op 29 november is de inhoudelijke behandeling. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.