Domme actie van een caissiere met arme ouders

utrecht2012032700147_thumb3 UTRECHT – Hoe kijk je erop terug vraagt politierechter Simone Wijna aan de 21-jarige Lucia. Lucia heeft bij het Kruidvat met haar vingers in de kassa gezeten. Dat noemt ze op de zitting een domme actie. Ik schaam me, voegt ze eraan toe.

retourbonnen

Ze verdiende genoeg als kassajuf. Maar haar ouders hadden geen geld en ze moest thuis haar hele salaris afdragen. Haar  werkgever het Kruidvat merkte dat er opeens veel retourbonnen in de kassa lagen en plaatste camera´s. Lucia werd betrapt. Ze bekende dat ze in totaal 1800 euro had verduisterd in 6 maanden.,

werkstraf

Lucia tekende een schuldbekentenis. Ze vond ander werk en ze betaalt nu 100 euro per maand terug. De officier eist wegens verduistering 60 uur werkstraf en omdat het 2 jaar geleden is daarvan de helft voorwaardelijk.

Advocaat Joost-Joris van Doleweerd vindt dat na 2 jaar nog te veel straf. Iedereen maakt wel eens een fout, betoogt hij. Na deze fout heeft dit meisje alles goed gedaan, vindt Van Doleweerd. Ze heeft haar werkgever schadeloos gesteld. Ze moest ook nog 1600 euro onderzoekskosten betalen. Dat had de politierechter niet toegewezen, zegt de advocaat.

voorwaardelijk  

Bovendien is Lucia deze 2 jaar niet meer met justitie in aanraking gekomen. Van Doleweerd  vraagt om een geheel voorwaardelijke straf. De politierechter is het volkomen met de advocaat eens en zij legt 30 uur voorwaardelijk op.. (jurgenswart.wordpress.com)

Een gedachte over “Domme actie van een caissiere met arme ouders”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.