Drie generaties Nicolich tegelijk voor de rechter

Jan_Boone UTRECHT – De Nederlandse staat probeert al 35 jaar, de Roma familie Nicolich van mijn client. het land uit te zetten. Het openbaar ministerie werkt mee aan die politiek door Bruno N. oneerlijk te behandelen. Dat stelt advocaat Jan Boone op zijn bekende gedragen manier in de rechtbank. Boone wil dat N.onmiddellijk wordt vrijgelaten uit voorarrest.

kleinzoon

De 53-jarige N. moet tegelijk voorkomen met zijn 35-jarige zoon en zijn 16-jarige kleinzoon Ze worden beschuldigd van poging tot moord op een lid van een Marokkaanse familie met wie ze al lang overhoop liggen.De zaak draait om de zoon die een jaar geleden volgens zijn advocaat Charles Starmans door leden van die Marokkaanse groep halfdood is geslagen. Starmans verwijt de officier een gebrek aan historisch besef omdat zij weigert om stukken over die eerste mishandeling aan het dossier toe te voegen.

breekijzers

De officier wijst erop dat de drie generaties Nicolich met breekijzers een lid van die Marokkaanse familie hebben geslagen. Het slachtoffer liep een schedelbasisfractuur op. Officier Margreet Storm verwerpt alle politieke beschuldigingen van Boone. Zij  vertelt dat er inmiddels onderzoek wordt gedaan naar het eerdere incident.

De rechtbank geeft Starmans toch een beetje zijn zin. Een deel van het dossier komt erbij.

leerplicht

De kleinzoon is inmiddels vrij zodat hij naar school kan. Hij doet dat niet al te vaak want hij moet ook voorkomen wegens overtreding van de leerplichtwet. De rechtbank bepaalt en dat  vader en opa in de cel blijven. De zaak gaat verder op 19 november. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.