Eis 16 jaar voor moord op autohandelaar Beekbergen

arnhem ARNHEM – De advocaat generaal eist 16 jaar gevangenisstraf tegen een 39-jarige man uit Eerbeek wegens moord op de 48-jarige  Henk van Ravenhorst uit Beekbergen, een collega autohandelaar.

zaken

Het slachtoffer had op 29 december 2009 een afspraak met de verdachte met wie hij zaken deed. De verdachte had een schuld bij het slachtoffer en hij zou die middag een groot bedrag betalen. De verdachte had ook nog gokschulden. Drie weken later werd het lichaam van het slachtoffer gevonden: Hij was gedood door een groot aantal messteken.

onzekerheid

De verdachte ontkent. De officier van justitie in Zutphen eiste 14 jaar. Advocaat Peter Plasman betoogde dat veel messteken helemaal niet wil zeggen dat er tijd is geweest voor kalm beraad. De rechtbank legde toch meer straf op omdat de verdachte de familie 3 weken lang in gruwelijke onzekerheid had gelaten.

tweede ronde

Twee jaar boven die eis is natuurlijk vervelend voor een advocaat. en Plasman ging in hoger beroep. Maar nu heeft de advocaat generaal het standpunt van de rechtbank overgenomen, lijkt er weinig te winnen in de tweede ronde. Uitspraak 11 september. (jurgenswart.wordpress.com)

Een gedachte over “Eis 16 jaar voor moord op autohandelaar Beekbergen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.